onsdag 6 april 2011

starkbierfest

I dag är det onsdag. Det är varmt och nästan lite kvavt här i München. Dagen har mestadels spenderats i Dachau där vi besökte Tysklands första naziläger. Vi tog en guidad tur. Det kom tva australiensare (karlen pratade väldigt grov aussi-engelska och fragade konstiga fragor som "Vilket material är väggarna gjorda av?" och "Varför är den här dörren sa tung? Vad är den gjord av?") och jag och Emilia förstas. Som sagt, dagen har varit kvav men turen var intressant sa det var värt pengarna tycker jag.

Tanken var att ga pa förmiddagsturen men olyckligtvis sa blev Emilias börs stulen pa tagstationen. Som tur är har vi löst det hela nu och planen för i kväll är att dricka öl. What else to do in Germany liksom? Dessutom är det tydligen Starkbierfest här i München. Traditionellt klädda tyskar i läderbyxor, fjäderhattar och knästrumpor som hinkar öl. 8-9 % öl. Mumma.

I morgon ska vi dra vidare till Salszburg för att sedan ta oss till Wien. Livet är allt bra ibland konstaterar jag och Emilia da och da.

Inga kommentarer: